Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

To Ιδρυμα Gates ξόδεψε 250 εκ. $ για να έχει ευνοϊκή κάλυψη του τύπου

bill gates propaganda 01


Σύμφωνα με έκθεση στο Columbia Journalism Review πολλά εξέχοντα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογραφικές οργανώσεις που υποστηρίζουν το Ίδρυμα Γκέιτς ως αρχή για τη δημόσια υγεία χρηματοδοτούνται εν μέρει από αυτό το ίδρυμα,

Ο Tim Schwab του CJR έγραψε ότι «εξέτασε σχεδόν 20.000 φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις που είχε κάνει το Ίδρυμα Gates μέχρι τα τέλη Ιουνίου και βρήκε περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια προς τη δημοσιογραφία», με παραλήπτες όπως το National Public Radio, το BBC, το NBC, το National Journal , το Guardian , Gannett (ο οποίος κατέχει το USA Today και διάφορες μεγάλες περιφερειακές εφημερίδες), το Εθνικό Ίδρυμα Τύπου και άλλες δημοσιεύσεις, εταιρείες μέσων ενημέρωσης, ιδρύματα δημοσιογραφίας και φιλανθρωπικούς οργανισμούς που σχετίζονται με τα μέσα ενημέρωσης.

Και ενώ μια έκθεση του 2016 από το American Press Institute (επίσης ένας παραλήπτης του Gates) επέμεινε «υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι οι χρηματοδότες επιμένουν ή έχουν οποιαδήποτε συντακτική κριτική», η κριτική του CJR εντόπισε πολλούς δείκτες για το αντίθετο.

Ο Schwab λέει ότι βρήκε «εκατοντάδες» άρθρα NPR που καλύπτουν ευνοϊκά τα έργα Gates Foundation και Gates, με ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μιας ιστορίας στην οποία «κάθε αναφερόμενος εμπειρογνώμονας συνδέεται με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates» (το άρθρο δεν ενημέρωσε τους αναγνώστες του οικονομική υποστήριξη και ο NPR επέμεινε ότι «δεν ήταν ένας παράγοντας για το γιατί ή πώς κάναμε την ιστορία»).

Τα χρήματα του ιδρύματος μπορούν να γίνουν αισθητά αισθητά, ωστόσο, στην ανύψωση των βασικών μέσων ενημέρωσης του Ιδρύματος Gates ως έγκυρη φωνή για το COVID-19, παρά την έλλειψη ιστορικού στον γίγαντα του λογισμικού Bill Gates στην ιατρική επιστήμη.

Χωρίς να αντιμετωπίζει τις ιδιαιτερότητες του CJR , το Ίδρυμα Gates απάντησε στη δημοσίευση απλώς δηλώνοντας ότι «αμφισβητούν έντονα» οποιαδήποτε πρόταση ότι τα «πιο σεβαστά γραφεία δημοσιογραφίας στον κόσμο» «έθεσαν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία τους».

Ωστόσο, η ανησυχία παραμένει υπό το φως των εισβολών του Ιδρύματος Γκέιτς για τον ακτιβισμό της κλιματικής αλλαγής , την αντισύλληψη και τον έλεγχο του πληθυσμού , την «μεταρρύθμιση» της εκπαίδευσης και τον κοσμικό ιό. Τον Ιούνιο, ο Μπιλ Γκέιτς κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ για αποχώρηση από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) για την αρχική της απάντηση στο ξέσπασμα κοροναϊού, παρά τον ΠΟΥ να νομιμοποιεί πρόωρη παραπληροφόρηση από την κινεζική κυβέρνηση και αντίθετα μέτρα που θα μπορούσαν να περιλάβουν καλύτερα τον κοραναϊό στο εξαρχής, όπως η απαγόρευση των ταξιδιών από την Κίνα.

lifesitenews.com

Μια ακόμη μαρτυρία δημοσιεύτηκε στο γαλλικό nexus.fr με τίτλο

Γιατί το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates επιχορήγησε την εφημερίδα Le Monde ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων;

Η ανεξαρτησία του γραπτού τύπου ήταν πάντα ένα λεπτό θέμα στη Γαλλία, με 9 δισεκατομμυριούχους να κατέχουν το 90% των μέσων ενημέρωσης. Αλλά προκύπτει ακόμη περισσότερο όταν ένας πρώην μηχανικός υπολογιστών με μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο χρηματοδοτεί, μέσω του «ιδρύματος» του, μια επιρροή εφημερίδα της οποίας η αμεροληψία σε ορισμένα θέματα μπορεί επομένως να αμφισβητηθεί.

4 4 εκατομμύρια $ για την « παγκόσμια πολιτική »;

Η ερώτηση αξίζει να τεθεί γιατί ακριβώς με αυτούς τους όρους το Bill & Melinda Gates Foundation δικαιολογεί αυτήν την επιχορήγηση. Τα γεγονότα έχουν ως εξής, 4 εκατομμύρια δολάρια δωρεές κατανεμήθηκαν σε 5 χρόνια  : 299.109 $ το 2014, 438.083 $ το 2015, 516.601 $ το 2016, 680.675 $ το 2017 και 2.126.790 $ το 2019. Αυτά τα ποσά αποτελούν μέρος ενός προγράμματος που ονομάζεται «  Global Policy & Advocacy  » με τον επίσημο στόχο του «  Inform and Engage Communities  ». Θα μπορούσε η εφημερίδα Le Monde να φτάσει μέχρι να ερευνήσει τις ενέργειες του γενναιόδωρου προστάτη της;

 

στιγμιότυπο οθόνης του ιστότοπου Bill & Melinda Gate Foundation

◆ Μπιλ Γκέιτς φιλανθρωπικός καπιταλισμός

Μια άνευ προηγουμένου έρευνα από τον Lionel Astruc αποκάλυψε το 2019 πώς το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδότησε τις λεγόμενες φιλανθρωπικές επιχειρήσεις για να κάνει πραγματικά επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων στην Αφρική που έφεραν έμμεσα πολλά χρήματα μέσω των συμμετοχών της σε εταιρείες όπως η Coca-Cola. Και αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα . Αποκαλύπτει έτσι μια τεράστια καπιταλιστική μηχανική που μεταμφιέζεται σε φιλανθρωπικές δράσεις: είναι ο σύγχρονος φιλανθρωπικός καπιταλισμός.

◆ Από τη φιλανθρωπία έως τον εμβολιασμό 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων

Με την τρέχουσα κρίση υγείας, μπορούμε να δούμε πώς τα εμβόλια κατέχουν κεντρική θέση στη στρατηγική του Γκέιτς. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι επενδύει τα χρήματά του για την έρευνα ενός εμβολίου κατά του covid-19. Και σε λίγες εβδομάδες, κινητοποίησε ολόκληρο τον προϋπολογισμό του ιδρύματός του, συνολικά 40 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, Mark Suzman, υπενθύμισε πρόσφατα, και χωρίς παράκαμψη, την έκταση αυτού του απίστευτου έργου: «Η κανονική κλίμακα ενός εμβολίου μετράται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις. Αυτή τη φορά, είναι 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι που θα πρέπει να εμβολιαστούν ” Ο εμβολιασμός 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων είναι άγνωστος. Και σίγουρα δεν θα είναι μια εφημερίδα επιδοτούμενη από το ίδιο “ίδρυμα” που θα τολμήσει να θέσει ακανθώδη ερωτήματα σχετικά με αυτήν την επικίνδυνη επιχείρηση υγείας. Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν πάντα ένας ισχυρός υποστηρικτής της ανοσοποίησης. Μερικές φορές αγνοώντας άλλες πιθανές φαρμακευτικές αγωγές, όπως το artemisia annua, για παράδειγμα, ένα φυτό που αναγνωρίζεται στην Αφρική για την αποτελεσματικότητά του κατά της ελονοσίας, αλλά καταπολεμήθηκε από την ΠΟΥ (εκ των οποίων είναι ο πρώτος δωρητής), φαίνεται τώρα να φέρνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη Μαδαγασκάρη χάρη στην Covid-Organics. Και ο ΠΟΥ αντιδρούσε γρήγορα σε αυτή τη θεραπεία.

◆ Γκέιτς, μεγάλο αφεντικό του ΠΟΥ;

Η «μαλακή δύναμη» του Μπιλ Γκέιτς έχει σκληρυνθεί πολύ τελευταία. Προηγουμένως ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής στον ΠΟΥ με 50 εκατομμύρια δολάρια και πολύ πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 500 εκατομμύρια δολάρια, η πρόσφατη έξοδος του Trump από τον οργανισμό αφήνει σημαντικό περιθώριο για την επιρροή του Ιδρύματος Gates εντός αυτού του παγκόσμιου ιδρύματος. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι το εμβόλιο είναι η λύση για τον τερματισμό της κρίσης, ο ΠΟΥ για αρκετές εβδομάδες φάνηκε να ανιχνεύει τη στρατηγική του για την υγεία με αυτόν του Μπιλ Γκέιτς: να εμβολιάσει ολόκληρο τον κόσμο!

https://www.nexus.fr/


Πηγή: orthodoxostypos.gr, Τράπεζα Ιδεών