Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ενώ η Αφρική έχει ανάγκη από Αναπνευστήρες και Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας, (PPE) μέσα στη πανδημία COVID-19, οι «ομάδες υποστήριξης» της στέλνουν Σετ Αμβλώσεων!




Το BBC ανέφερε πρόσφατα ότι οι Αφρικανικές Χώρες δεν διαθέτουν αρκετούς αναπνευστήρες για να αντιμετωπίσουν τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό (COVID-19). Ο Υπεύθυνος για την Αφρική από τη Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Dr. Matshidiso Moeti, δήλωσε ότι «το ζήτημα των αναπνευστήρων είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Χώρες». Στα άλλα θέματα που τον απασχολούν, περιλαμβάνεται η έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας (Personal Protective Equipment – PPE) καθώς και η αδυναμία πρόσβασης στο σαπούνι και στο καθαρό νερό. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ικανοποιητικά αποθέματα  για κάθε Χώρα στην Αφρικανική Ήπειρο, και το δημοσιογραφικό πρακτορείο «Associated Press» αναφέρει πως μια σημαντική αποστολή βοήθειας περιελάμβανε μεν «περισσότερους από 400 αναπνευστήρες…, αλλά για κοινή χρήση και στις 54 Αφρικανικές Χώρες».
Πώς λοιπόν αντέδρασε η «Swedish International Development Cooperation Agency» (Sida)  στην κρίση που αντιμετωπίζουν οι Αφρικανοί; Ενώ δημιούργησαν ένα σχέδιο βοήθειας ύψους 2 εκατ. δολαρίων, ωστόσο δεν προορίζουν τα χρήματα για αυτές τις επείγουσες ιατρικές ανάγκες. Αντ' αυτού, η Sida σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση αγοράς σετ αμβλώσεων για την Αφρική.