Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Οι “καημένοι μετανάστες” πελεκάνε το βιός μας

moria elies 06

Σχόλιο Τ.Ι.:
Σε τι διαφέρουν από τις ορδές του Ιμπραήμ;



moria refugees 01

Χίος: «Έκαναν μπάνιο 10 άτομα μέσα στη δεξαμενή μου.. Κατέστρεφαν το βιός μου»

Την πρόθεσή του να προστατεύσει την περιουσία του πρόκειται να παραθέσει στον υπερασπιστικό του ισχυρισμό ο 48άχρονος αγρότης από το Χαλκειός της Χίου κατά την απολογία του
Παραπέμφθηκε (06/04) για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο 48χρονος αγρότης ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό (01/04) ανήλικα «ασυνόδευτα» που ειχαν εισβάλει και κατέστρεφαν το θερμοκηπιό του.
Ο ίδιος ο αγρότης επιμένει οτι η αντίδρασή του ήταν αυθόρμητη αντίδραση της προκλητικής συμπεριφοράς των ανηλίκων λαθρομεταναστών με την επιμονή τους να κλέψουν τα οπωροκηπευτικά του και να καταστρέψουν το θερμοκήπιο του που βρίσκεται δίπλα στην ΒΙΑΛ. Όπως σημειώνει τα τελευταία τρία χρόνια έχει υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά στην περιουσία του και έχει καταγγείλει και με μηνυτήριες αναφορές δεκάδες επιδρομές των λαθρομεταναστών, στην Αστυνομία.
Ο αγρότης, διαπίστωσε (01/04) ότι στον περίκλειστο χώρο του θερμοκηπίου του, ειχαν εισβάλει περίπου πέντε λαθρομετανάστες έκλεβαν τα οπωροκηπευτικά του ενώ άλλη ομάδα περίπου δέκα λαθρομετανάστες ήταν γύρω και μέσα στην υδατοδεξαμενή, για να ποτίζονται οι βιολογικές καλλιέργειες, κάνοντας μπάνιο με σαπούνι και διασκέδαζαν με βουτιές. Είχαν καταστρέψει την περίφραξη, και το περίβλημα του θερμοκηπίου, και είχαν καταστρέψει την καλλιέργεια του από την οποία βιοπορίζεται καθώς είχαν κλέψει και τα εργαλεία του.
Ο ίδιος με φωνές και αναφορά στην Αστυνομία «POLICE- POLICE» δέχθηκε ύβρεις, χειρονομίες, πέτρες και ξύλα. Ο ίδιος αιφνιδιασμένος με την καραμπίνα του ειχε μεσα στο αυτοκίνητο για την διαφύλαξη της σωματικής του ακεραιότητας, πυροβόλησε τρεις φορές για εκφοβισμό στον αέρα προκειμένου να απομακρύνει τους λαθρομετανάστες.
Στο νησί επικρατεί αναβρασμός με τους μόνιμους κατοίκους να καταγγείλουν καθημερινές επιθέσεις και ληστρικές επιδρομές στις περιουσίες τους απο την ανεξέλεγκτη δράση των λαθρομεταναστών.
(Πηγή: polis24.gr, Infognomon Politics)

moria elies 06

Οι “καημένοι μετανάστες” πελεκάνε τις αιωνόβιες ελιές στη Μόρια

Χτεσινές εικόνες από τον ελαιώνα της Μόριας, για όσους δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι αιωνόβια δέντρα κόβονται μπροστά στα μάτια των αγροτών χωρίς καμία τιμωρία.
Το εξοργιστικό είναι, σύμφωνα με τον κάτοικο που σταμάτησε τους Αφγανούς, ότι αστυνομικοί που στήνουν μπλόκα στην περιοχή, ζητούν έγγραφη άδεια από όσους επιχειρούν να επισκεφτούν τα λεηλατημένα κτήματά τους


(Πηγή: Τουρκικά Νέα, defence-point.gr)
 
moria elies 06

Μόρια-Χιλιάδες ελιές κομμένες απ’ τους εισβολείς…

Γύρω στις 5.000 ελιές κομμένες από τη ρίζα από τους εισβολείς που έχουν στρατοπεδεύσει στον ελαιώνα της Μόριας. Το θέαμα από κοντά είναι σκληρό και δεν αντέχεται.
“Αυτό που μας φοβερίζεις, να μας κόψεις και να μας κάψεις τα καρποφόρα δένδρα μας δεν είναι της πολεμικής έργον. Όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες μόνο πέτρα πάνω στη πέτρα να μη μείνει, ημείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δένδρα μας αν τα κόψεις και κάψεις, την γην δεν θέλει την σηκώσεις, και η ίδια η γης που τα έθρεψε αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούσε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάμεις δική σου, βγάλτο από το νου σου”
Ο Κολοκοτρώνης στον Ιμπραήμ για τον αφανισμό των δέντρων στην Πελοπόννησο το 1826

moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06


moria elies 06

Λέσβος: Ανάστατοι οι κάτοικοι της Μόριας από την εγκληματικότητα

Μετανάστες που διαμένουν στο καμπ βρίσκουν ευκαιρία με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και «ανοίγουν» σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες λείπουν
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Μόρια της Λέσβου από την συνεχιζόμενη εγκληματική, όπως τη χαρακτηρίζουν, δραστηριότητα μεταναστών που διαμένουν στο καμπ οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και «ανοίγουν» σπίτια στα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι μέσα, ενώ κόβουν και καταστρέφουν υπεραιωνόβιες ελιές από τον ελαιώνα που είναι πέριξ του κέντρου κράτησης.
Βίντεο και φωτογραφίες έχουν κατακλύσει τα social media με τους αγανακτίσμενους κατοίκους να ζητούν την επέμβαση της αστυνομίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει κάτοικος σε ανάρτησή του στο facebook: «Σε αγροτική κατοικία στον κάμπο, την οποία ο ιδιοκτήτης της δεν μπορεί να επισκεφτεί χωρίς έγγραφη άδεια και συγκεκριμένο λόγο, αφού έσκαψαν στην κυριολεξία τον τοίχο της πόρτας, έσπασαν τη μεταλλική θωράκιση του παραθύρου αφαίρεσαν ψυγείο και λοιπές οικοσκευές. Μέρος των κλοπιμαίων είχαν βρεθεί πριν από τρεις ημέρες σε μπλόκο της Αστυνομίας έξω από το ΚΥΤ». Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες γύρω στις 5.000 ελιές έχουν κοπεί από τους μετανάστες που έχουν στατοπεδεύσει στον ελαιώνα της Μόριας.

moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
moria elies 06
(Πηγή: Πρώτο Θέμα)

Πηγή: Τράπεζα Ιδεών