Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δεν έχει χέρια και κατασκευάζει τεχνητά μέλη


Ο Σουν Τζι Φα, είναι ένας Κινέζος αγρότης που πριν από χρόνια έχασε και τα δυο του χέρια σε ένα φριχτό ατύχημα. Πήγε να ψαρέψει σε μια γειτονική από το σπίτι του λίμνη στην περιοχή Τζιλιν της Κίνας και ο δυναμίτης έσκασε στα χέρια του ακρωτηριάζοντας τα από τους αγκώνες και κάτω. Το σύστημα Υγείας της Κίνας δεν τον βοήθησε να αγοράσει προσθετικά μέλη, και έτσι ο φτωχός αγρότης αναγκάστηκε να αγοράσει ένα φτηνό ζευγάρι χέρια.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα δείτε τι συνέβη μετά. Ο Σουν δεν μπορούσε με τίποτε να αντέξει τα φτηνά μέλη, δεν τον βοηθούσαν, του πλήγιαζαν το ήδη πληγιασμένο του κρέας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δουλέψει στο κτήμα του και να βοηθήσει οικονομικά, τόσο τη γυναίκα, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά του.

Δεν το έβαλε κάτω. Δίχως καμία ουσιαστική γνώση καθόταν τα βράδια επί 8 χρόνια και σχεδίαζε βιονικά χέρια καθώς και τρόπου που όταν θα τα έφτιαχνε, θα μπορούσε να τα κινήσει. Μια μέρα όταν πλέον ήταν έτοιμος, η ζωή του άλλαξε. Δημιούργησε από το μηδέν χέρια από ατσάλι, μαζί με δάχτυλα τα οποία μάλιστα μπορούσε να κουνήσει. Από εδώ και στο εξής ο Σουν μπορούσε να δουλεύει στα κτήματα, αλλά και στο σπίτι. Δεν είχε αφή, αλλά έπιανε και χειριζόταν όλα τα εργαλεία σαν να είχε κανονικά χέρια.

Σιγά σιγά η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται σε εθνικό επίπεδο και όλο και περισσότερος κόσμος να πηγαίνει στο χωριό του και να του ζητάει να του κατασκευάσει τεχνητά μέλη. Ο Σουν άρχισε να τα πουλάει προς 3.000 γιουάν το ζευγάρι(περίπου 440 ευρώ) . Ήδη μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 1000 ζεύγη χεριών. Την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία στην Κίνα τα χρεώνουν σε 3πλάσιες και τετραπλάσιες τιμές. Σήμερα ο Σουν είναι 53 ετών και όπως εξηγεί ο ίδιος τα τεχνητά του χέρια αποκτούν δύναμη για να κλείνουν μεταφέροντας τη φυσική ενέργεια από τον αγκώνα του προς τα άκρα και τα δάχτυλα.

Στο βίντεο θα δείτε πως κατασκευάζει τα τεχνητά μέλη και πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πελάτες του.