Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Τα ποσοστά θανάτου όσων νοσούν με την μετάλλαξη Delta του COVID-19 είναι έξι φορές υψηλότερα για τους εμβολιασμένους από ό,τι για τα μη εμβολιασμένα άτομα

 

voccation 01 

Τα δεδομένα προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νοσηλείες είναι επίσης συχνότερες μεταξύ των  χιλιάδων πλήρως εμβολιασμένων ατόμων που είναι θετικά στην «ανησυχητική μετάλλαξη», τον Delta-COVID.

Παρ. 18 Ιουνίου 2021 

LifeSiteNews,

από την Celeste McGovern

Λονδίνο, Αγγλία, 18 Ιουνίου 2021 (LifeSiteNews) - Το ποσοστό θανάτου όσων νοσούν από την μετάλλαξη Delta του COVID-19  είναι έξι φορές υψηλότερο μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν πλήρως (δύο εβδομάδες ή περισσότερο μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους) από ό,τι μεταξύ εκείνων που δεν έκαναν καμία δόση εμβολίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το "Public Health England" την Παρασκευή.

Μέσα στα  4.087 άτομα που βρέθηκαν θετικά για την μετάλλαξη Delta του COVID, 26 από όσα έχασαν τη ζωή τους είχαν εμβολιαστεί πλήρως για κορονοϊό και είχαν παρέλθει 14 ημέρες ή περισσότερο μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους. Αυτό ισοδυναμεί με ποσοστό θανάτου 0,00636 %, το οποίο είναι 6,6 φορές υψηλότερο από το ποσοστό των 0,000957 % θανάτων - ή 34 θανάτους στα 35.521 θετικά περιστατικά Delta μεταξύ  μη εμβολιασμένων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε έκθεση της 18ης Ιουνίου με τίτλο «SARS-CoV-2 μεταλλάξεις που προκαλούν ανησυχία και μεταλλάξεις υπό έρευνα στην Αγγλία, Τεχνική ενημέρωση 16.»

 

Τα ποσοστά θανάτου  τόσο μεταξύ των μη εμβολιασμένων όσο και μεταξύ των εμβολιασμένων είναι εξαιρετικά χαμηλά (λιγότερο από το 1% όλων των θετικών τεστ) για μια μετάλλαξη που η Public Health England περιγράφει ως  την «κυρίαρχη μετάλλαξη» στο Ηνωμένο Βασίλειο, που περιλαμβάνει το «91 % των περιπτώσεων που είναι υπό παρακολούθηση».

Μια εκτίμηση επικινδυνότητας της μετάλλαξης Delta του πανδημικού κορονοϊού που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, την  περιγράφει ως ευκολότερα διαδιδόμενη μέσα στο πληθυσμό, αλλά και ως μετάλλαξη που γενικά προκαλεί «χαμηλής σοβαρότητας νόσο».

 

Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν εκμεταλλευτεί το γεγονός πως η μετάλλαξη Delta οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά νοσηλείας σε κάποιες περιοχές της Σκωτίας και της Αγγλίας σε σχέση με το «πρώτο κύμα» της μετάλλαξης Alpha του Covid-19, όμως σύμφωνα με την έκθεση δημόσιας υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτά τα δεδομένα βασίζονται σε «πρώιμα στοιχεία» και σε «περιορισμένη κατανόηση της κλινικής πορείας της νόσου.»

Δεδομένου ότι αυτό που θεωρείται σημαντικό είναι οι νοσηλείες, οι πλήρως εμβολιασμένοι νοσηλεύονται  σε υψηλότερο ποσοστό από τους μη εμβολιασμένους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση ενημέρωσης  για τη δημόσια υγεία, το 2,0% των εμβολιασμένων ατόμων (84 από 4.087) που ήταν θετικά  για την μετάλλαξη Delta εισήχθησαν στο νοσοκομείο,  (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο και για  άλλο λόγο) σε σύγκριση με 1,48 % των μη εμβολιασμένων ατόμων (527 από 35.521).

Τα δεδομένα αυτά συνάδουν με τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον οργανισμό δημόσιας υγείας της Αγγλίας, σύμφωνα με τα οποία, το ποσοστό θανάτου μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων είναι έξι φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους, ενώ το ποσοστό εισαγωγής στο νοσοκομείο  είναι 2,3% μεταξύ εκείνων που είχαν πλήρως εμβολιαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σύγκριση με μόλις 1,2 τοις εκατό μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Μήπως πρόκειται για το φαινόμενο «Ενισχυμένη αντίδραση εξαρτώμενη από αντισώματα»; (Antibody-dependent enhancement, ADE)

«Αυτή η κατάσταση θυμίζει το ADE,  (antibody dependent enhancement), ένα φαινόμενο που εξαρτάται από την παρουσία  αντισωμάτων, παρατηρήθηκε σε άλλο εμβόλιο και θεωρήθηκε ως  στοιχείο προβληματισμού πολλών επιστημόνων και για τα εμβόλια COVID-19». Αυτό δήλωσε στο LifeSiteNews, η Stephanie Seneff, ανώτερη ερευνήτρια στο Science and Artificial Massachusetts Institute of Technology’s Computer Science, 

Το φαινόμενο ADE υπονόμευε τις προηγηθείσες προσπάθειες παρασκευής εμβολίων κορονοϊού και συχνά είχε ως αποτέλεσμα έντονη πνευμονική νόσο μεταξύ των εμβολιασμένων πειραματόζωων. Οδήγησε το 2012 τους ερευνητές να συμβουλεύουν τους επιστήμονες να προχωρήσουν με «προσοχή» στην οποιαδήποτε παρασκευή ανθρωπίνων εμβολίων κορονοϊού γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει σε έντονη πνευμονική νόσο.

Η Seneff δήλωσε ότι η έρευνα απέδειξε ότι τα εμβόλια κορονοϊού μεταβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται στη λοίμωξη ενώ επιπλέον μπορεί να ενεργοποιήσει άλλες λανθάνουσες λοιμώξεις  στο εμβολιασμένο άτομο, όπως τον ιό του έρπητα, δημιουργώντας συμπτώματα παράλυσης του Bell,  ή έρπητα ζωστήρα.

«Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι η εξαιρετικά ειδική παραγωγή των συγκεκριμένων αντισωμάτων ακυρώνεται από μια γενική αποδυνάμωση της φυσικής ανοσίας», δήλωσε η Seneff.

«Υποψιάζομαι επίσης ότι οι μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού μπορεί να επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο καταφέρνουν να κυριαρχούν μεταξύ όλων των στελεχών SARS-Co-V2, τα ανθεκτικά στα εμβόλια μεταλλαγμένα στελέχη »

 

Πηγή: lifesitenews.comΤράπεζα Ιδεών