Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Συλλογή υπογραφών ενάντια στα ''διαβατήρια εμβολιασμού''

 

vaccine passports 01

Σχόλιο ID-on't: Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί έχουν υπογράψει στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Κοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών ενάντια στα "διαβατήρια εμβολιασμού": https://petition.parliament.uk/petitions/569957

__________________

Το κείμενο που συνοδεύει την συλλογή υπογραφών έχει ως εξής:

"Μην διαθέσετε διαβατήρια εμβολιασμού Covid-19

Θέλουμε η κυβέρνηση να δεσμευτεί να μην διανείμει καθεστώς «ηλεκτρονικού εμβολιασμού» / «διαβατήριο ανοσίας» στους Βρετανούς πολίτες. Τέτοια διαβατήρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων που έχουν αρνηθεί ένα εμβόλιο Covid-19, το οποίο θα ήταν απαράδεκτο.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, ο βουλευτής Nadhim Zahawi είπε «δεν υπάρχουν σχέδια για διαβατήρια εμβολίων». Εξακολουθεί να αρνείται ότι η κυβέρνηση έχει σχέδια παρά τις αναφορές ότι σε άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο Covid-19 θα προσφερθεί διαβατήριο που θα αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ως μέρος μιας δημόσιας χρηματοδοτούμενης προσπάθειας.

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι απολύτως σαφής στο κοινό σχετικά με τη χρήση «διαβατηρίων εμβολιασμού» και τις προθέσεις της, τα οποία αναμφίβολα θα επηρεάσουν την κοινωνική συνοχή και θα επηρεάσουν την οικονομική ανάκαμψη της Μεγάλης Βρετανίας φέτος και έως το 2022."

 

Πηγή: ID-on't renounce my freedom