Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ορθόδοξοι χριστιανοί σε εκδηλώσεις προσευχής έξω από κλινικές εκτρώσεων

ekdhlwsh proseyxhs orthodokswn 01

Εκδήλωση προσευχής των Ορθοδόξων χριστιανών έξω από την κλινική εκτρώσεων στο Μανχάταν. Πηγή: λογαριασμός στο Telegram Orthodox Christians for Life NEW YORK


Η ομάδα ακτιβιστών της κινήσεως «Ορθόδοξοι χριστιανοί για τη ζωή» της Νέας Υόρκης έχουν ως σκοπό τους την προστασία του δικαιώματος στη ζωή των πλέων απροστάτευτων μελών της κοινωνίας, δηλαδή των αγέννητων παιδιών.

Στις 29 Ιανουαρίου 2021 Ορθόδοξοι χριστιανοί της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της απαγορεύσεως των αμβλώσεων, πραγματοποίησαν εκδήλωση προσευχής έξω από την κλινική εκτρώσεων και σχεδιάζουν να το κάνουν επί τακτικής βάσεως. Αυτά ανέφεραν οι μέτοχοι της ομάδας «Ορθόδοξοι χριστιανοί για τη ζωή» της Νέας Υόρκης.

Με ευλογία του Αρχιεπισκόπου Νέας Υόρκης και Νέας Ιερσέης κ. Μιχαήλ της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική, την πρώτη εκδήλωση προσευχής οι πιστοί την πραγματοποιήσαν έξω από την κλινική του Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού στο Μανχάταν. Όπως σημείωσαν οι μέτοχοι της ομάδας, αυτός ο θλιβερής φήμης Σύνδεσμος εκτρώσεων, στα ιδρυτικά μέλη του οποίου συγκαταλέγονταν και οι ναζί του πρώτου ημίσεος του 20ου αι., έχει και ένα δεύτερο όνομα προς τιμήν της ιδρύτριας αυτού Μάργκαρετ Ζάγκνερ, η οποία και αγωνίσθηκε για το δικαίωμα στη νόμιμη δολοφονία των παιδιών, τασσόμενη κατά της αναπαραγωγής εκείνων, τους οποίους θεωρούσε «κατώτερους».

Παρά το ψύχος, οι μέτοχοι της εκδηλώσεως έψαλαν δέηση υπέρ παύσεως των εκτρώσεων και κάλεσαν σε μετάνοια όσους εμπλέκονται σε παιδοκτονία. Στα χέρια τους οι πιστοί κρατούσαν ένα πανό με αριθμό τηλεφώνου της υπηρεσίας βοήθειας στις εγκύους σε κρισιακή κατάσταση.

«Η πρώτη συνάντηση των εθελοντών πραγματοποιήθηκε υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεως στις 12 Ιανουαρίου ε.ε. και γι᾽αυτό μπορούμε να θεωρούμε ως ημέρα των γενεθλίων μας την ημέρα των γενεθλίων του πατρός Δανιήλ Σισόγεφ, ο οποίος δοκίμασε τον μαρτυρικό θάνατο», ανέφεραν οι μέτοχοι της ομάδας και πρόσθεσαν, «θα πράξουμε ο, τι περνά από το χέρι μας, για να εφαρμόσουμε την εντολή του: ’Ο σκοπός μας είναι η πλήρης και άνευ όρων απαγόρευση των αμβλώσεων’. Στην πορεία προς αυτόν τον σκοπό θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις προσευχής έξω από κλινικές εκτρώσεων, θα υλοποιούνται μορφωτικά προγράμματα και θα παρέχεται βεβαίως βοήθεια στις εγκύους σε δύσκολες καταστάσεις».

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστοφ

 

Πηγή: https://gr.pravoslavie.ru 5/2/2021, ΕΟΔ - Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων, ΑκτίνεςΑφήστε με να ζήσω!