Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Συμπεριληπτική Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση - Τα Καταστρεπτικά Αποτελέσματα στα παιδιά

family watch international 01 

Τα Καταστρεπτικά Αποτελέσματα στα παιδιά


1. ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Κάνει το σεξ των παιδιών να φαίνεται κανονική συμπεριφορά ή απευαισθητοποιεί τα παιδιά απέναντι στα σεξουαλικά πράγματα. Μπορεί να δώσει παραδείγματα παιδιών που κάνουν σεξ ή υπονοεί ότι πολλοί από τους συνομηλίκους τους είναι σεξουαλικά ενεργοί. Μπορεί να κάνει το σεξ να φαίνεται εντυπωσιακό, να χρησιμοποιεί γραφικές επεξηγήσεις, να διδάσκει επακριβώς το σεξουαλικό λεξιλόγιο ή να ενθαρρύνει τη συζήτηση για σεξουαλικές εμπειρίες, αξιοπερίεργα, φαντασιώσεις ή επιθυμίες.

2. ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΞ.

Μπορεί να διδάξει στα παιδιά πώς να διαπραγματεύονται στις σεξουαλικές τους συναντήσεις ή πώς να ζητήσουν ή να λάβουν «συγκατάθεση» από άλλα παιδιά για να κάνουν σεξουαλικές πράξεις μαζί τους.

3.ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΩΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.

Εισάγει αυτές τις σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου στα παιδιά και μπορεί να τις χαρακτηρίσει ως κανονικές. Μπορεί να παραλείψει σημαντικά ιατρικά δεδομένα, όπως τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ΣΜΝ (δηλαδή HIV και HPV) καθώς και τα ποσοστά καρκίνου του στόματος και του πρωκτού που σχετίζονται με αυτές τις επικίνδυνες σεξουαλικές πράξεις.

4. ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ/ ΑΜΦΙΦΥΛΟΦΙΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Προωθεί την αποδοχή ή / και την εξερεύνηση διαφορετικών σεξουαλικών προσανατολισμών, μερικές φορές παραβιάζοντας τους νόμους της κρατικής εκπαίδευσης. Μπορεί να παραλείψει ζωτικές πληροφορίες για την υγεία ή / και μπορεί να παρέχει ιατρικά ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την ομοφυλοφιλία ή το ομοφυλοφιλικό σεξ.

5. ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.

Μπορεί να τους πει ότι έχουν το «δικαίωμα» της σεξουαλικής ευχαρίστησης ή να ενθαρρύνει τα παιδιά να αναζητήσουν σεξουαλική ευχαρίστηση.

6. ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ Ή ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ.

Ενώ ο αυνανισμός θα μπορούσε να θεωρηθεί μέρος της φυσιολογικής ανάπτυξης των παιδιών, ενθαρρύνει τον αυνανισμό σε μικρές ηλικίες, κάνοντας τα παιδιά πιο ευάλωτα στη χρήση πορνογραφίας, στο σεξουαλικό εθισμό ή τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Μπορεί να περιγράψει τον αυνανισμό ή να παρέχει οδηγίες για τον αυνανισμό. Μπορεί να ενθαρρύνει τα παιδιά να κάνουν αμοιβαίο αυνανισμό.

7. ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

Μπορεί να χρησιμοποιεί σαφώς σεξουαλικές μεθόδους (δηλαδή μοντέλα πέους και κόλπου, παιχνίδια ρόλων κ.λπ.) για την προώθηση της χρήσης προφυλακτικών στα παιδιά. Μπορεί να παρέχει ιατρικά ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των προφυλακτικών και να παραλείπει να υπογραμμίσει τα ποσοστά αποτυχίας της χρήσης τους. Μπορεί να δηλώνει ότι τα προφυλακτικά παρέχουν πλήρη προστασία κατά της εγκυμοσύνης ή των ΣΜΝ.

8. ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Διδάσκει στα παιδιά ότι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν σεξ όταν αισθάνονται ότι είναι έτοιμα ή όταν βρουν έναν αξιόπιστο σύντροφο. Δεν παρέχει δεδομένα σχετικά με τις καλά τεκμηριωμένες αρνητικές συνέπειες της πρώιμης έναρξης σεξουαλικών σχέσεων.

9. ΔΕΝ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΩΣ ΤΟΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΤΟΧΟ.

Αποτυγχάνει να αποδείξει ότι η εγκράτεια (ή επιστροφή στην εγκράτεια) είναι το επιθυμητό και αναμενόμενο πρότυπο για όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας. Ίσως να αναφέρει κάπου την εγκράτεια ενώ αναφέρεται σε κάτι άλλο. Μπορεί να διδάξει στα παιδιά ότι κάθε σεξουαλική δραστηριότητα - εκτός από το «μη προστατευμένο» κολπικό και στοματικό σεξ- είναι αποδεκτή, και επιπρόσθετα είναι και υγιής. Μπορεί να παρουσιάσει την αποχή και το «προστατευμένο» σεξ, ως ισότιμα καλές επιλογές για τα παιδιά.

10. ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ.

Προωθεί την επιβεβαίωση ή / και την εξερεύνηση διαφορετικών ταυτοτήτων φύλου. Μπορεί να διδάξει στα παιδιά ότι μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους ή να αυτοπροσδιορισθούν ως πολλαπλά φύλα ή μπορεί να παρουσιάσει άλλες μη επιστημονικές και ιατρικά ανακριβείς ιδεολογίες περί του φύλου. Αποτυγχάνει να διδάξει ότι τα περισσότερα παιδιά με σύγχυση φύλου , την επιλύουν μέχρι την ενηλικίωση και ότι η ακραία σύγχυση φύλου είναι μια διαταραχή ψυχικής υγείας (Δυσφορία φύλου) η οποία μπορεί να βοηθηθεί όταν λάβει θεραπεία.

11. ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ.

Παρουσιάζει την άμβλωση ως ασφαλή ή θετική επιλογή, παραλείποντας παράλληλα τα δεδομένα σχετικά με τις πολλές πιθανές αρνητικές συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία. Μπορεί να διδάξει στα παιδιά ότι έχουν δικαίωμα στην άμβλωση και να τα παραπέμψει σε παρόχους αμβλώσεων. Μπορεί να ενθαρρύνει τη χρήση αντισυλληπτικών, ενώ δεν παρουσιάζει τα ποσοστά αποτυχίας ή τις παρενέργειές τους.

12. ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Μπορεί να εκπαιδεύσει παιδιά να διδάξουν σε άλλα παιδιά για το σεξ ή σεξουαλική απόλαυση μέσω ανάλογων πρωτοβουλιών. Μπορεί να στρατολογήσει παιδιά ως ομιλητές για να υποστηρίξουν τα αμφιλεγόμενα σεξουαλικά δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ίδια την Συμπεριληπτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση) ή για να προωθήσουν την άμβλωση.

13. ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

Η συμπεριληπτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ενθαρρύνει τα παιδιά να αμφισβητούν τις πεποιθήσεις των γονιών τους ή τις πολιτιστικές ή θρησκευτικές τους αξίες σχετικά με το πρώιμο σεξ, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου.

14. ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ Ή ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΓΟΝΕΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Μπορεί να καθοδηγήσει τα παιδιά στην άποψη ότι έχουν δικαιώματα εμπιστευτικότητας και απορρήτου έναντι των γονέων τους.

Μπορεί να διδάξει στα παιδιά την πρόσβαση σε σεξουαλικά προϊόντα ή υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της άμβλωσης, χωρίς τη γονεϊκή συγκατάθεση. Μπορεί να δώσει οδηγίες στα παιδιά να μην λένε στους γονείς τους τι διδάσκονται στο σχολείο για το σεξ.

15. ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Παραπέμπει τα παιδιά σε επιβλαβείς ιστότοπους, "εκπαιδευτικά" υλικά ή εξωτερικούς συνεργάτες. Μπορεί να παραπέμπει τα παιδιά π.χ. στην "Planned Parenthood", (κλινική-πάροχο αμβλώσεων ), ή στους συνεργάτες της, για να λάβουν τις προσοδοφόρες υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους (δηλαδή σεξουαλική συμβουλευτική, προφυλακτικά, αντισυλληπτικά, ορμόνες φύλου, εξετάσεις και θεραπεία για ΣΜΝ, αμβλώσεις κ.λπ.)

 

Πηγή: comprehensivesexualityeducation.orgΜαμά Μπαμπάς και Παιδιά