Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων: Σχετικά με την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία

acpeds logo 03

Τί λένε:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Οι διδάσκοντες στα  σχολεία πιέζονται όλο και περισσότερο από τις φιλο-ομοφυλοφιλικές οργανώσεις προκειμένου να  ενσωματώσουν την ομοφυλοφιλική εκπαίδευση στα σχολικά προγράμματα σπουδών. Οι οργανισμοί αυτοί προτείνουν την παρουσίαση της ομοφυλοφυλίας ως ένα φυσιολογικό, σταθερό γνώρισμα της προσωπικότητας που πρέπει να εδραιωθεί κατά την παιδική ηλικία,  και μάλιστα ήδη από το νηπιαγωγείο. Αυτές οι οργανώσεις καταδικάζουν  όλες τις προσπάθειες για την παροχή θεραπείας σε μαθητές που βρίσκονται σε σύγχυση ως προς το φύλο τους, υποστηρίζοντας αντ 'αυτού τη δημιουργία μαθητικών ομάδων που σταθεροποιούν  και επιβεβαιώνουν την  ομοφυλοφιλική έλξη  καθώς και τις ανάλογες συμπεριφορές.
Μια από τις πιο συντονισμένες προσπάθειες για να πείσουν τους εκπαιδευτικούς να αγκαλιάσουν τη θέση αυτή ξεκίνησε από έναν συνασπισμό 13 οργανώσεων που έφτιαξε ένα φυλλάδιο με τίτλο "Οι αλήθειες για τον Σεξουαλικό προσανατολισμό και τη Νεολαία" (Just the Facts) . Αυτός ο συνασπισμός, ο οποίος περιλαμβάνει την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση και την Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση ,  (American Academy of Pediatrics, American Psychiatric Association,  the National Education Association), έστειλε το φυλλάδιο τον Ιανουάριο του 2008 σε όλους τους 16.000 επιθεωρητές δημοσίων σχολείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο φυλλάδιο αυτό δίνονται οι κάτωθι οδηγίες:
Προωθήστε την ιδέα ότι όλες οι μορφές σεξουαλικής έλξης μεταξύ των μαθητών (ανεξάρτητα από την ηλικία) είναι εξίσου και απολύτως φυσιολογικές, συμπεριλαμβανομένης της ετεροφυλοφιλίας, της ομοφυλοφιλίας και της αμφιφυλοφιλίας.
Ενημερώστε τους εκπαιδευτικούς ότι κάθε θεραπεία σεξουαλικού επαναπροσανατολισμού μπορεί να αποβεί επιβλαβής και πρέπει να απαγορευτεί.
Προειδοποιήστε τους υπεύθυνους του σχολείου ότι οι μαθητικές ομάδες που υποστηρίζουν την πρακτική της ομοφυλοφιλίας πρέπει να επιτρέπονται στους εκπαιδευτικούς χώρους.
 
theseis gia thn prowthhsh ths omo sta sxoleia 03

Τί ἀπαντᾶμε:
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων διαφωνεί με τις θέσεις αυτού του συνασπισμού και παρουσιάζει  την ακόλουθη επιστημονική απάντηση:
Η αιτιολογία της ομοφυλοφιλικής έλξης καθορίζεται από ένα συνδυασμό οικογενών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών παραγόντων. Για μερικά άτομα η κληρονομικότητα συγκεκριμένων προδιαθεσικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.
Ενώ η ομοφυλοφιλική έλξη μπορεί να μην αποτελεί συνειδητή επιλογή, είναι δυνατόν να μεταβληθεί για πολλά άτομα.
Η διακήρυξη και η επικύρωση της ομοφυλοφιλικής έλξης ενός μαθητή κατά τη διάρκεια των εφηβικών του χρόνων είναι ανώριμη στάση και μπορεί να αποβεί επιβλαβής.
Πολλοί νέοι που βιώνουν την ομοφυλοφιλική έλξη έχουν ανατραφεί σε δύσκολες συνθήκες, περιλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης, και έχουν ανάγκη από θεραπεία.
Ο τρόπος ζωής των ομοφυλοφίλων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.’
 
theseis gia thn prowthhsh ths omo sta sxoleia 04
Η  θεραπεία σεξουαλικού επαναπροσανατολισμού μπορεί να είναι αποτελεσματική. Οι μαθητές και οι γονείς τους θα πρέπει να γνωρίζουν όλες τις θεραπευτικές επιλογές και δυνατότητες.
Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα σχολικά προγράμματα υπέρ της ομοφυλοφιλίας, όπως και οι ομοφυλοφιλικές ομάδες μαθητών ανακουφίζουν την διαταραχή  υγείας των ομοφυλόφιλων νέων.
Το φυλλάδιο «Just the Facts» βασίζεται σε δηλώσεις εφήβων που υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία  προς τις οργανώσεις του εν λόγω συνασπισμού, και όχι σε παραπομπές από έρευνα βασισμένη σε αποδεικτικά στοιχεία.
Ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου, η σεξουαλική δραστηριότητα είναι συνειδητή επιλογή.
Οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα εκτός από την  μονογαμική, ετεροφυλόφιλη, και εντός γάμου σχέση , είναι μή υγιής και προέρχεται από λανθασμένη καθοδήγηση.


Πηγή: acpeds.org, Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά