Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Επιθέσεις στην Αίγυπτο: Η μουσουλμάνα αστυνομικός που σκοτώθηκε για να σώσει χριστιανούς

Η Νάγκου Αμπντέλ Αλίμ βρισκόταν στην είσοδο της εκκλησίας των χριστιανών Κοπτών στην Αλεξάνδρεια, όταν ο «καμικάζι» του Ισλαμικού Κράτους ανατινάχθηκε - Στην ίδια επίθεση σκοτώθηκε και ο ένας γιος της

Είναι η πρώτη γυναίκα αστυνομικός που δίνει τη ζωή της την ώρα του καθήκοντος. Είναι μουσουλμάνα και θυσιάστηκε για να σώσει χριστιανούς. Είναι η αστυνομικός που σταμάτησε τον βομβιστή αυτοκτονίας στην είσοδο της εκκλησίας των χριστιανών Κοπτών στην Αλεξάνδρεια, βάζοντας το κορμί της ασπίδα την ώρα της έκρηξης. Είναι η Νάγκου Αμπντέλ Αλίμ, ένα νέο σύμβολο, η θυσία του οποίου καταδεικνύει το κενό του απύθμενου θρησκευτικού μίσους, απ' όπου και αυτό προέρχεται.


Η Νάγκουα Aμπντέλ-Aλίμ φύλαγε την είσοδο του ναού, όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας επιχείρησε να περάσει τον έλεγχο ασφαλείας. Ο «καμικάζι» πυροδότησε τα εκρηκτικά στην κεντρική πύλη, παρασύροντας στον θάνατο την αστυνομικό και δεκάδες ακόμα ανθρώπους. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρωταρχικός στόχος του τρομοκράτη ήταν ο Πάπας Θεόδωρος Β΄ Αλεξανδρείας, ο οποίος είχε φύγει από εκκλησία λίγα λεπτά νωρίτερα.

Η Nάγκουα Aμπντέλ-Aλίμ είναι η πρώτη γυναίκα που πεθαίνει στη γραμμή του καθήκοντος στην Αιγυπτιακή αστυνομία. Μάλιστα, τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας από τους δύο γιους της, επίσης αστυνομικός, σκοτώθηκε κι αυτός κατά την επίθεση του καμικάζι.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν ευρέως φωτογραφίες με το σύζυγό της, έναν υπολοχαγό, μαζί με ευχαριστίες από Μουσουλμάνους και Χριστιανούς.