Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΕΒΡΟΣ: Έκρυθμη η κατάσταση... Η εισβολή των λαθρέποικων!

eisvolh lathrepoikwn 06

Τούρκοι στρατιωτικοί συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες
Η κατάσταση στον Έβρο παραμένει έκρυθμη με πάνω από 4000 (αριθμός που διαρκώς αυξάνεται) μετανάστες να βρίσκονται στα σύνορα και να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, έχοντας ενημερωθεί ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά.
Μάλιστα στην περιοχή φτάνουν διαρκώς λεωφορεία που τους μεταφέρουν που συνοδεύονται και από φορτηγά του τουρκικού στρατού. Την ίδια στιγμή διάφορες ομάδες επιχειρούν να προσεγγίσουν σε διάφορα σημεία και να περάσουν τον φράχτη.
Είναι χαρατηριστικό πως ομάδα μεταναστών που φέρεται να βοηθήθηκε και από τούρκους αστυνομικούς έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανιών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ερρίφθησαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης.
Στο μεταξύ σε άλλο βίντεο διακρίνονται τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν στη συνοριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας λεωφορεία με μετανάστες.
Είναι πλέον δεδομένο ότι η Τουρκική πλευρά λειτουργεί με συγκεκριμένο σχέδιο αφού το απόγευμα κατά τη διάρκεια μιας ακόμη προσπάθειας των μεταναστών να εισβάλουν στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα τουρκικής προελεύσεως
Ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει ανοιχτά να χρησιμοποιήσει ως «μοχλό» πίεσης προς τους Ευρωπαίους τους μετανάστες προκειμένου να εκβιάσει τη συμμετοχή τους σε μια διαπραγμάτευση με τον Βλ Πούτιν για την Συρία.
Νωρίτερα δημοσιεύματα από το thrakinea.gr αλλά και το evros-news.gr ανέφεραν ότι Τούρκοι στρατιωτικοί επιχείρησαν το βραδύ της Παρασκευής να ανοίξουν διόδους στον φράχτη των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.
Σύμφωνα με το thrakinea.gr αλλά και το evros-news.gr η επέμβαση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων ήταν άμεση, κλείνοντας τα σημεία που είχαν ανοιχθεί. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν μετανάστες σε πιθανά περάσματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα κάνοντας χρήση στρατιωτικών οχημάτων.
(Πηγή: Infognomon Politics)
eisvolh lathrepoikwn 06

Οι Τούρκοι πετούν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις με καθοδήγηση από drones
Χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε όλο το μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα - Έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα - Πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία
Στα ακρά κινείται η τουρκική προκλητικότητα τις τελευταίες ώρες. Οι Τούρκοι όχι μόνο διευκολύνουν τους μετανάστες στη μετακίνηση προς τις Καστανιές Έβρου και τους μοιράζουν δακρυγόνα, αλλά ρίχνουν πια και οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς.
Η ρίψη των χημικών από την τουρκική πλευρά καθοδηγήθηκε με τη χρήση δύο drones που πετούσαν στο σημείο
Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι πριν από λίγο έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παρανομή είσοδο στη χώρα.
Χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε όλο το μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να μαίνονται άγρια επεισόδια με τις ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού.
(Πηγή: Πρώτο Θέμα)
eisvolh lathrepoikwn 06

Η Τουρκία άνοιξε φυλακές και στέλνει ποινικούς στα σύνορα
Πραγματικό σοκ προκαλεί η πληροφορία από κυβερνητική πηγή που κάνει λόγο για μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά στα σύνορα.
Συγκεκριμένα, ανώτατη κυβερνητική πηγή, ανέφερε χθες στον ΣΚΑΙ ότι υπάρχουν στοιχεία πως οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο Τούρκος ΥΠΕΣ με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι «έως τις 21:02 σήμερα ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από τη χώρα μέσω Αδριανούπολης είναι 36.776.
«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να μην σπάσουν τα μπλόκα»
Από την άλλη, τα σύνορα της Ελλάδας βρίσκονται υπό πολιορκία κάτι το οποίο ουσιαστικά παραδέχτηκε μιλώντας στο newsit.gr ο Παναγιώτης Χαρέλας πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν περιμέναμε να είναι διαφορετική από την πρώτη κιόλας στιγμή και θα δυσκολέψει κι άλλο. Είναι ξεκάθαρο ότι θα δυσκολέψει κι άλλο γι αυτό σταδιακά και με εντολή της πολιτικής ηγεσία του κυρίου Χρυσοχοϊδη οι δυνάμεις ενισχύονται σίγα σιγά στο Έβρο σ όλο το μήκος απ όλη την επικράτεια. Έτσι ώστε να μπορέσουμε ν ανταποκριθούμε σ αυτή την κλιμάκωση που επιχειρείτε από την άλλη πλευρά προκειμένου να σπάσουν τα σύνορα μας και να περάσουν μέσα οι μετανάστες. Από την δική μας την πλευρά όμως θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να μην σπάσουν τα μπλόκα στα σύνορά και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το εύρος και το μήκος των συνόρων μας».
Ο κ. Χαρέλας περιγράφει με δραματικό τρόπο τον τιτάνιο αγώνα που κάνουν όσοι βρίσκονται στις Καστανιές. Μια γροθιά στρατός, αστυνομία και συνοριοφύλακες προσπαθούν να αποτρέψουν την είδοσο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.
«Επιχειρεί η αστυνομία, επιχειρεί ο στρατός επικουρικά έχουμε την συνδρομή της Πυροσβεστικής, επιχειρεί η συνοριοφυλακή, επιχειρούμε όλοι μαζί και έχουμε γίνει μια γροθιά πάνω στο κομμάτι αυτό με τον συντονισμό του στρατού και της αστυνομίας. Είμαστε πάνω από 1500 με 2000 άτομα άνδρες και γυναίκες που επιχειρούμε σε όλο το μήκος των συνόρων και όπου έχουμε τα ευαίσθητα σημεία και έρχονται κι άλλες ενισχύσεις. Δεν θα αφήσουμε τα σύνορα μας να τα προσπελάσουν με αυτό τον τρόπο οποιοδήποτε κι αν είναι απέναντι μας. Αυτή είναι και η προτροπή της πολιτική ηγεσίας και η απόφαση και αυτή υπηρετούμε».
(Πηγή: onalert.gr)
eisvolh lathrepoikwn 06

Άγκυρα: Πάνω από 76.000 “μετανάστες” πέρασαν τα σύνορα
Πάνω από 76.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τα σύνορα Τουρκίας – Ε.Ε. μετά την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι η Τουρκία του ανοίξει τα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε Σύρους πρόσφυγες. «Μέχρι τις 9:55 ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν από τη χώρα μας για Ευρώπη μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358», έγραψε ο Σοϊλού, σε μήνυμά του στο Twitter.
(Πηγή: defence-point.gr)
eisvolh lathrepoikwn 06

Συγκεντρώνεται κόσμος στις Καστανιές - Φωνάζουν «μπράβο πατρίδα» στους στρατιώτες
Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα σύνορα και κατά τη διάρκεια της νύχτας
Συγκέντρωση υπέρ του κλεισίματος των συνόρων στους μετανάστες πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πολίτες στον τελωνειακό σταθμό Καστανεών.
Οι διαδηλωτές που έφτασαν στα σύνορα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία μπροστά στις μπάρες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
(Πηγή: Πρώτο Θέμα)

Πηγή: Τράπεζα Ιδεών