Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Η.Π.Α.: Ελεύθερη η θρησκευτική λατρεία με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

 

coney barrett coumo 01   

Ελεύθερη η θρησκευτική λατρεία στη πολιτεία της Νέας Υόρκης με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή, δόθηκε στους πιστούς ένα ξεχωριστό δώρο για να είναι ευγνώμονες στο Θεό.

Με την δικαστή Barrett να έχει την καθοριστική ψήφο στην ψηφοφορία, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγόρευσε στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo να επιβάλει τους αυστηρούς περιορισμούς συμμετοχής  των 10  ή 25 ατόμων στις θρησκευτικές λατρευτικές συνάξεις στη πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψη  ότι οι κανονισμοί της Νέας Υόρκης ξεχωρίζουν τους λατρευτικούς χώρους, προβλέποντας για αυτούς σκληρότερη τιμωρία, το Δικαστήριο επεφύλαξε μια  εξίσου σκληρή επίπληξη απέναντι στη πολιτεία και τον κυβερνήτη της Andrew Cuomo:

«Αλλά ακόμη και μέσα σε μια πανδημία, το Σύνταγμα δεν μπορεί ούτε να παραμερισθεί  ούτε  να αγνοηθεί. Οι επίμαχοι περιορισμοί που εφαρμόζονται σε αυτή την συγκυρία, παρεμποδίζοντας σοβαρά πολλούς να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές τελετές, χτυπούν την καρδιά της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος, που αφορά και εγγυάται τη θρησκευτική ελευθερία»

Αυτή η ισχυρή απόφαση του Δικαστηρίου υπενθυμίζει στους πολιτικούς ότι η θρησκευτική ελευθερία, βάσει του Συντάγματος δεν είναι «προαιρετική». Με άλλα λόγια, το Δικαστήριο υπενθύμισε στη Νέα Υόρκη ότι το Σύνταγμα εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

 

Πηγή: familypolicyalliance.com, Τράπεζα Ιδεών