Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πάτρα: Ο ιερέας που έκανε τους πιστούς να τον χειροκροτήσουν, φωνάζοντας «Άξιος»


Υπάρχουν κληρικοί που όχι μόνο τιμούν το ράσο που φορούν, έχοντας την ταπεινότητα και την ευλάβεια στον χαρακτήρα που κάνει τους πιστούς να τους σέβονται, αλλά με τις συμπεριφορές και τις ενέργειες που κάνουν φέρνουν τους νέους ανθρώπους κοντά στην εκκλησία.
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έγινε την Κυριακή των Βαΐων στους Αγίους Ανάργυρους όταν μία άτυχη στιγμή στάθηκε η αφορμή για να προκαλέσει δέος στους πιστούς, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα της Πάτρας.

Ήταν όταν έπεσε στο έδαφος το Ιερό Δισκοπότηρο με αποτέλεσμα να χυθεί στο πάτωμα η Θεία Κοινωνία. Ο ιερέας του ναού, ένας ιερέας που με το έργο του έχει προσφέρει πολλά στην ενορία του για το φιλάνθρωπο έργο του, έσκυψε και έγλυψε από το πάτωμα την Θεία κοινωνία προκειμένου αυτή να μην πατηθεί από τους πιστούς.
Η Θεία Κοινωνία είναι ιερή, σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας μας  και ο συγκεκριμένος ιερέας εφαρμόζοντας στην πράξη την πίστη του έγλυψε στην κυριολεξία όλο το πάτωμα στο σημείο που είχε χυθεί, ακόμα και στα σκαλοπάτια.
Η εικόνα αυτή προκάλεσε τον θαυμασμό στους πιστούς που ξεκίνησαν να του φωνάζουν άξιος και να τον χειροκροτούν. Όσο για τον ιερέα, χαρακτηριστικό της καλοσύνης του είναι ότι δεν επίπληξε την ηλικιωμένη που έριξε κατά λάθος στο έδαφος το Ιερό Δισκοπότηρο.


Πηγή: Πατρά Events