Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Εμβολιασμός των παιδιών. Ιατρική και Νομική Ευθύνη που κανείς δεν μπορεί να αναλάβει.

 

emvoliasmos paidiwn 03


Σχόλιο «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»:
Με αφορμή τις κυβερνητικές δηλώσεις για την επικίνδυνη και άσκοπη τακτική του εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 15 ετών και άνω(1) και  επιθυμώντας να ενημερώσουμε για την επιπολαιότητα και την έλλειψη επιστημονικής βάσης σε αυτή την απόφαση, παραθέτουμε μέρος από τις απόψεις της  «UK Medical Freedom Alliance»(2) ενός σοβαρού Ιατρο-Νομικού συνασπισμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ανησυχία μας για το μέτρο προέρχεται από τις  άγνωστες απώτερες υγειονομικές συνέπειες του εμβολιασμού στα παιδιά (που αναμένονται δυσάρεστες με βάση την εμπειρία των ενηλίκων), αλλά και από την αδυναμία λήψης πλήρως ενημερωμένης συγκατάθεσης από τα παιδιά, που λόγω της ηλικιακής τους ανωριμότητας, είναι εύκολο να συγκατατεθούν σε μία επισφαλή για αυτά υγειονομική απόφαση.

_________________________
   

Ανοιχτή επιστολή από τη προς τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων 

Θέμα: Διαχείριση εμβολίων Covid-19 στα παιδιά σχολικής ηλικίας.

(Open Letter from UK Medical Freedom Alliance to Headteachers and Teachers

Re: Administration of Covid-19 vaccines to school children)

 

The UK Medical Freedom Alliance

8 Ιουλίου, 2021.

Το UKMFA ανησυχεί ιδιαίτερα για την προτεινόμενη διάθεση των εμβολίων Covid-19 στα παιδιά. Ο σκοπός αυτής της επιστολής είναι να σας ενημερώσει για τις ανησυχίες μας, να σας δώσει την δυνατότητα να τις αντιμετωπίσετε και να σας καθοδηγήσει σχετικά με τις πιθανές ευθύνες στη περίπτωση που θα προκληθεί στα παιδιά σας κάποια βλάβη από τον εμβολιασμό, ενώ τα παιδιά βρίσκονται υπό τη φροντίδα και την νόμιμη κηδεμονία σας.

Εμβόλια Covid-19 - Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Κάθε απόφαση εμβολιασμού ενός ατόμου πρέπει να λαμβάνεται μόνο μετά από πλήρως ενημερωμένη συγκατάθεση και μετά από μια ολοκληρωμένη ανάλυση κινδύνου-οφέλους για αυτό το άτομο. Για τα παιδιά, τα οφέλη των εμβολίων Covid-19 είναι ελάχιστα και οι κίνδυνοι είναι άγνωστοι. Πολλοί γιατροί και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ζητούν επιβολή περιορισμών της λήψης του.

Έχουμε συνοψίσει παρακάτω (και παραθέτουμε και τις σχετικές πηγές αναφοράς) για τα βασικά σημεία προβληματισμού που σχετίζονται με τον εμβολιασμό στα παιδιά παρακάτω.

1. Ο κίνδυνος θανάτου ή σοβαρής νόσου από το Covid-19 στα παιδιά είναι σχεδόν μηδενικός.

2. Τα παιδιά διαδραματίζουν ασήμαντο ρόλο στη μετάδοση του Covid-19.

3. Όλα τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Pfizer-BioNTech που είναι πιθανότερο να προσφερθεί  στα παιδιά, βασίζονται σε εντελώς νέες τεχνολογίες γενετικής.  Δεν έχουν λάβει ολοκληρωμένη άδεια χρήσης και παραμένουν πειραματικά έως ότου ολοκληρωθούν οι δοκιμές Φάσης 3 το 2023.

4. Σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και θάνατοι που σχετίζονται με εμβόλια έχουν αναφερθεί στις κυβερνητικές βάσεις δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, και το Ευρώπη. Από τις 9 Ιουνίου, 949.276 ανεπιθύμητες ενέργειες και 1.332 θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο είχαν αναφερθεί στο MHRA στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως διαταραχές πήξης του αίματος και  φλεγμονή της καρδιάς (μυοκαρδίτιδα), έχουν εμφανιστεί ειδικά σε νεαρούς ενήλικες. Το CDC διερευνά επί του παρόντος πάνω από 1200 παιδιά και νεαρούς ενήλικες με μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με εμβόλιο και έχει  εκδώσει προειδοποίηση. Στις ΗΠΑ, αρκετά παιδιά κάτω των 18 ετών έχει  αναφερθεί ότι πέθαναν μετά από κάποιο εμβόλιο Covid-19.

5. Οι μελλοντικές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις των εμβολίων Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων στη γονιμότητα, η καρκινογένεση, οι αυτοάνοσες ασθένειες, είναι εντελώς άγνωστες, κάτι που είναι πιο σημαντικό για τα παιδιά.

6. Οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν σχεδόν πλήρη απαλλαγή από την ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς ή θανάτους που μπορεί να προκληθούν από τα προϊόντα τους.

7. Στα παιδιά, η απόκτηση φυσικής ανοσίας θα εξυπηρετήσει πολύ καλύτερα τον σκοπό της ανοσίας, καθώς αυτή  θα διαρκέσει περισσότερο και θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα παραλλαγών (μεταλλάξεων) του ιού,  συμβάλλοντας αποτελεσματικότερα στην επιθυμητή ανοσία αγέλης.

8. Δεν υπάρχει προηγούμενο αυτής της μεθοδολογίας,  να  σταματήσει ή να αναχαιτίζεται με επιτυχία μια συνεχιζόμενη πανδημία μέσω εμβολιασμών και η μέθοδος μπορεί ακόμη και να διακινδυνεύσει την προώθηση πλέον μολυσματικών μεταλλάξεων. Χωρίς την προοπτική του τερματισμού μιας πανδημίας μέσω του εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού, δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού όλων των παιδιών.

emvoliasmos paidiwn 03


Ενημερωμένη συγκατάθεση των παιδιών.

Η ενημερωμένη συγκατάθεση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ορθής, ηθικής, ιατρικής πρακτικής και ενσωματώνεται στο δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Διεθνές Δίκαιο και στις περισσότερες εθνικές επαγγελματικές ιατρικές οδηγίες. Η διεξαγωγή οποιασδήποτε ιατρικής διαδικασίας χωρίς τη συγκατάθεση μετά από ενημέρωση του ασθενούς είναι παράνομη και θεωρείται ιατρική αμέλεια, που μπορεί να οδηγήσει σε κατηγορία για παράβαση της ιατρικής νομολογίας. Χωρίς πραγματικά ακριβείς πληροφορίες, με πλήρη αποκάλυψη κινδύνων, καθώς και ενημέρωση για οποιεσδήποτε άλλες διαθέσιμες θεραπείες, δεν είναι δυνατόν για κανέναν, πόσο μάλλον για τα παιδιά, να λάβει πλήρως ενημερωμένη απόφαση και να δώσει συγκατάθεση μετά από ενημέρωση για εμβολιασμό Covid-19.

Στην περίπτωση του εμβολιασμού για Covid-19 στα παιδιά, υπάρχουν δύο ιδιαίτερα προβλήματα στη λήψη συγκατάθεσης.

Καταρχήν δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα σχετικά με τη μέσο- και μακροπρόθεσμη ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και τους κινδύνους σε ένα πληθυσμό με μακρό προσδόκιμο επιβίωσης (παιδιά και νέοι), τα οποία είναι απαραίτητα για την πλήρη ενημέρωση των παιδιών (ή και των εξουσιοδοτημένων κηδεμόνων τους),

Και επιπλέον

Αμφισβητείται εάν τα παιδιά  μπορούν να συναινέσουν στη δική τους θεραπεία (εμβολιασμός) , διότι δεν είναι δεδομένο πως έχουν αρκετά ανεπτυγμένη την νοητική ικανότητα και αντίληψη για να εκτιμήσουν πλήρως τι συνεπάγεται η συγκεκριμένη θεραπεία.

______________________

Παραπομπές:

1.https://www.in.gr/2021/07/10/greece/papaeyaggelou-metallaksi-d-kanei-megales-syrroes-ti-eipe-gia-ton-emvoliasmo-paidion/

2. H UK Medical Freedom Alliance, μια προσπάθεια ιατρών, δικηγόρων και άλλων επιστημόνων που αγωνίζονται για να διατηρηθούν και να προστατευτούν η ιατρική αξιοπιστία, η ενημερωμένη συγκατάθεση του ασθενούς και η δυνατότητα αυτοδιαχείρησης του σώματος κάθε ανθρώπου. https://www.ukmedfreedom.org/about

 

emvoliasmos paidiwn 03

 

Πηγή: UKMFA Open Letter Headteachers VaccinesΜαμά Μπαμπάς και Παιδιά