Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Οι νυχτερινές βάρδιες και τα μακρά ωράρια εργασίας της εγκύου μητέρας συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για αποβολή του εμβρύου και πρόωρο τοκετό

wrario ergasias egkyos 01
 
Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του American Journal of Obstetrics and Gynecology, το οποίο αποτελεί ανασκόπιση 62 παλαιότερων μελετών που περιελάμβαναν 196,989 γυναίκες, οι  έγκυοι γυναίκες που εργάζονται τις νύχτες ή με κυλιόμενο ωράριο ή για πολλές ώρες είναι πιο πιθανό να έχουν αποβολές ή πρόωρους τοκετούς, σε σύγκριση με τις μητέρες με ελεγχόμενη ημερήσια εργασία.
Με τις νυχτερινές βάρδιες, οι έγκυοι γυναίκες ήταν 21% πιθανότερο να έχουν πρόωρο τοκετό, ενώ είχαν 23% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αποβολή σε σχέση με τις γυναίκες που εργάζονται ημέρα.
Η εργασία άνω των 40 ωρών την εβδομάδα συνδέθηκε επίσης με 38% υψηλότερο κίνδυνο αποβολής του εμβρύου και με 21% υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου τοκετού σε σχέση με τη λιγότερη εργασία. Η πολύωρη εργασία συνδεόταν επίσης με 43% υψηλότερο κίνδυνο για βρέφη με χαμηλό βάρος γέννησης, (κάτω από 2.500γρ.) και 16% υψηλότερες πιθανότητες ότι τα βρέφη θα ήταν ελλιποβαρή για την ηλικία κύησής τους.
Διαβάστε περισσότερα »