Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Νέα ιστοσελίδα σχετική με την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα - ID-ont.org

id ont final 04.6
 
Τις τελευταίες εβδομάδες δημοσιοποιήθηκε η ιστοσελίδα ID-ont.org που αποτελεί την διάδοχη κατάσταση του blog ID-ont.blogspot.com
Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η αναβαθμισμένη παρουσίαση θεμάτων που άπτονται της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δεδομένων, της ελευθερίας κινήσεων, σκέψεων και δράσεων των πολιτών και πως αυτές οι αξίες βάλλονται, στην σύγχρονη εποχή, από την όλο και αχαλίνωτη, καταχρηστική επέκταση/χρήση της τεχνολογίας.
Παραδείγματα κακής χρήσης της τεχνολογίας παγκοσμίως από Ιδιωτικούς ή/και Δημόσιους φορείς αναδεικνύονται, καλές πρακτικές και προβληματισμοί προβάλλονται με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία συνειδήσεων όσον αφορά το θέμα της εισβολής της τεχνολογίας σε όλο και πιο κρύφιες πτυχές της ζωής των πολιτών.
Πρόσφατα διαβάσατε για τις αποφάσεις του ΣτΕ όσον αφορά τις Ηλεκτρονικές Ταυτότητες.
Θεωρούμε πως και με αυτά, τα νεότερα δεδομένα, πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε, να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε τους γύρω μας. 
Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα ID-ont.org, όπως και να μας βοηθήσετε με την αποστολή ειδήσεων/άρθρων/γεγονότων που υποπίπτουν στην αντίληψή σας, προκειμένου η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει σημείο αναφοράς για να αναδείξουμε την αξία της Ιδιωτικότητας στους συμπολίτες μας.
  
Ακολουθήστε μας στα:
id ont final 04.6