Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ο ISIS «εκτέλεσε» τους δύο Ρώσους ομήρους: Έμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη τους και την πατρίδα τους μέχρι τέλους.


Τραγικό θάνατο στα χέρια των τζιχανιστών βρήκαν δύο Ρώσοι μισθοφόροι, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Συρία κι αρνήθηκαν να διαβάσουν δήλωση αποκήρυξης της χριστιανικής τους πίστης, σύμφωνα με Ρώσο βουλευτή.

Ο 39χρονος Ρομάν Ζαμπολότνι κι ο 38χρονος Γκριγκόρι Τσουρκάνου αρνήθηκαν επίσης να πουν στην κάμερα ότι ασπάζονται το Ισλάμ κι ότι προσχωρούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους».


Οι δύο άνδρες πολεμούσαν για λογαριασμό της ιδιωτικής Ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner Private Military Company όταν τους συνέλαβαν τζιχαντιστές κοντά στο τελευταίο μεγάλο προπύργιό τους στη Συρία, την πόλη Ντέιρ Εζόρ στα ανατολικά.

Το επίσημο πρακτορείο Amaq της τρομοκρατικής οργάνωσης έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα βίντεο των δύο ομήρων.

«Είναι πολύ θλιβερό, αλλά κατά 99% ο Ρομάν Ζαμπολότνι δεν είναι πλέον ζωντανός, ούτε κι ο δεύτερος αιχμάλωτος», είπε ο Ρώσος βουλευτής Βίκτορ Βοντολάτσκι.

«Πριν γυριστεί αυτό το βίντεο, τους έδωσαν να διαβάσουν ένα κείμενο με το οποίο θα απέρριπταν την ορθόδοξη πίστη τους, την πατρίδα τους και θα έλεγχαν ότι είναι πλέον μουσουλμάνοι και ότι εντάσσονται στον ISIS. Έμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη τους και την πατρίδα τους μέχρι τέλους και γι’αυτό τους σκότωσαν αυτοί οι γκάνγκστερ», πρόσθεσε

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τις ρωσικές αρχές για την τύχη τους…


Πηγή: Έκτακτο Παράρτημα