Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Οι άγγελοι των εθνών

 
«Οι άγγελοι των εθνών αιώνες τώρα προστατεύουν κάθε χώρα, κάθε κράτος, κάθε έθνος, που ζει σύμφωνα με τον νόμο του Θεού. Από την Παλαιά Διαθήκη του Θεού, φαίνεται πως άγγελοι υπηρετούσαν και προστάτευαν όχι όλα τα έθνη, αλλά τον λαό του Θεού. Όσοι λαοί ήταν παραδομένοι στον Εωσφόρο, δεν είχαν την ευλογία του Θεού και γι’ αυτό μπορούσε ένα μικρό έθνος όπως ήταν οι Ισραηλίτες να τους καταχτούν. Έτσι και τώρα, οι φύλακες των εθνών προστατεύουν κάθε έθνος στο οποίο ζουν θεόφρονες Χριστιανοί.

Χάρη στις προσευχές αυτών των πιστών ανθρώπων, οι άγγελοι μπορούν να φυλάττουν ολόκληρο το έθνος, όσο αυτό βέβαια τους είναι επιτρεπτό και να συγκρατούν την δικαιολογημένη οργή του Θεού Πατέρα κάθε φορά που βλέπει ασύστολα να πληγώνουν τον μονογενή Του Υιό, να ασεβούν ενάντια στο αγιασμένο πρόσωπο της λατρεμένης Του κόρης Μαριάμ, καθώς επίσης και σε όσα πιστά παιδιά Τον αγαπούν και Τον ακολουθούν.

Επίσης αποτρέπουν τον σατανά να πειράξει την φύση και την δημιουργία του Θεού, από σατανικές επιδράσεις. Δεν τους επιτρέπετε όμως να αποτρέπουν τις βλαβερές ενέργειες των ανθρώπων ενάντια στη φύση, αφού οφείλουν να σέβονται το αυτεξούσιο της ανθρώπινης ύπαρξης. Όλοι εσείς οι θεοσεβούμενοι Χριστιανοί, πρέπει να ενεργοποιείτε τη δύναμη των αγγέλων των εθνών, κάνοντας συχνά παρακλήσεις στο Θεό και την Υπεραγία Μητέρα μας, όχι μόνο προσωπικά, αλλά σαν ενωμένο έθνος.